Het laatste nieuws

Hoe staat het met de woningmarkt in de regio Zuidoost-Brabant?

Extern nieuws

De NVM-afdelingsvoorzitters zijn als geen ander op de hoogte van de situatie op de woningmarkt in hun regio. Hoog tijd dus om hen hierover aan het woord te laten. Dit keer gaan we in gesprek met voorzitter Chris van Roon van de afdeling Zuidoost-Brabant. “Overal in deze regio is groei, in Eindhoven is de markt zwaar oververhit”, aldus Van Roon.

Column: Roerig jaar

Extern nieuws

De woningmarkt in Nederland kende een roerig 2017. Er zijn lichtpuntjes, maar ook schaduwkanten. Een goede ontwikkeling is dat de woningmarkt in steeds meer delen van ons land aantrekt. Daartegenover staan gebieden in de grensstreken waar nog steeds weinig vraag is, en een aantal centra van grote steden waar amper nog aanbod is en de prijzen de pan uitrijzen.

NVM-notitie over vrijkomende agrarische bebouwing valt in goede aarde

Extern nieuws

‘Samen naar een vitaal buitengebied, mogelijkheden voor vrijkomende agrarische bebouwing’ is de titel van een notitie die de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed (NVM A&LV) begin november presenteerde. NVMagazine vroeg drie betrokkenen te reageren op de notitie die oplossingen aanreikt voor een betere herbestemming op het platteland. Rijksbouwmeester Floris Alkemade, de Brabantse gedeputeerde Erik van Merrienboer en Ellen van Selm, burgemeester van de gemeente Opsterland en voorzitter van het samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten P10 geven hun visie.

Laatste nieuws

Recent bekeken