Verhuur en beheer

Al sinds vele jaren is Eigen Haard dé specialist op het gebied van verhuur van gestoffeerde of gemeubileerde appartementen en huizen. Wij hebben door de jaren heen een grote expertise opgebouwd en onze dienstverlening professioneel vormgegeven. 

Eigen Haard richt zich met name op de “expat” markt; over het algemeen buitenlandse huurders die in Nederland voor gerenommeerde bedrijven en instellingen werken en een passende woning zoeken. 

Eigen Haard weet door de vele jaren ervaring en de uitgebreide contacten in deze wereld zeer goed wat de specifieke wensen van deze kandidaat-huurders zijn en wij kunnen hierdoor ons huuraanbod zeer gericht en doeltreffend bij hen onder de aandacht brengen. 

Ook uw huis is wellicht geschikt voor deze markt. Wij willen u graag in een vrijblijvend gesprek voorlichten over de mogelijkheden en de kansen die de huurmarkt u biedt.

De volgende punten zullen wij o.a. met u bespreken:

De locatie :
Een buitenlandse huurder stelt speciale eisen aan de locatie, i.v.m. de internationale scholen, openbaar vervoer en bereikbaarheid e.d. 
 
Kwaliteit :
Van u als verhuurder wordt een professionele service verwacht met name m.b.t. de staat van de woning. Goede kwaliteit en complete uitrusting verhogen de kansen op de verhuurmarkt aanzienlijk. 
 
Gestoffeerd of gemeubileerd :
Dit zijn twee aparte marktsegmenten. Een gestoffeerde woning is voorzien van vloerbedekking, gordijnen, verlichting, complete keuken en badkamer en (over het algemeen) een wasmachine en droger. 
Een gemeubileerde woning is compleet ingericht met meubels, keukeninrichting (ook servies, bestek pannen e.d.), wasmachine en droger, huishoudelijke spullen, linnengoed en eventueel tuingereedschap. De huurder kan z’n koffer uitpakken en meteen wonen. 
 
De lengte en voorwaarden van het huurcontract :
De huurcontracten in dit segment zijn over het algemeen van tijdelijke aard en worden aangepast op de wensen van verhuurder en huurder. Ook zullen in het contract een aantal specifieke voorwaarden worden opgenomen die gangbaar zijn in de expat verhuur. Eigen Haard kan u uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden, bijzonderheden en juridische aspecten. 
 

Ook de dienstverlening van Eigen Haard zullen wij uitgebreid met u doornemen.

Wij adviseren u over de prijs en mogelijkheden van uw woning. 
Heeft uw woning meer kansen gestoffeerd of gemeubileerd en hoe moet u uw woning voorbereiden voor een succesvolle verhuur. 
De procedures van aanbieden, bezichtigen, rapporteren en onderhandelen worden met u besproken. 

Wij verzorgen desgewenst de in- en uitcheck van de woning. Wij installeren de huurder in het huis en maken daarbij een inspectierapport van de conditie van het huis. Na afloop van het huurcontract kunnen wij desgewenst een eindcontrole uitvoeren.

Beheer

Het beheer van uw huis gedurende de verhuurde periode kunt u desgewenst ook aan ons uitbesteden. 

- Tijdens het lopend contract zal Eigen Haard fungeren als het aanspreekpunt voor de huurder inzake alles wat het huis betreft.

- Technische problemen, storingen, noodgevallen en onderhoudszaken worden bij ons gemeld en door ons aangepakt.

- Wij zullen zorg dragen voor de huurincasso en het beheer van de waarborgsom.

- Wij bewaken termijnen betreffende huurverhogingen, optietermijnen en opzeggingen.

De kosten

Als gerenommeerd NVM Makelaar hanteren wij heldere tarieven en maken duidelijke afspraken. De NVM Voorwaarden zijn op onze dienstverlening van toepassing. Dit betekent ondermeer:

- alle afspraken met betrekking tot de dienstverlening en de kosten worden schriftelijk vastgelegd voorafgaand aan de verhuuractiviteiten.

- Eigen Haard rekent uitsluitend courtage aan onze opdrachtgever en niet dubbelzijdig aan huurder én verhuurder. 

- Een gewaarborgde kwaliteit

- Uw aanbod voor iedereen toegankelijk via de websites van Funda en Pararius.

Wilt u meer informatie over het verhuren en/of in beheer geven van uw woning, vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op. 

Personal details
Which house would you like to sell or rent?
Verification
Challenge-response test to ensure that you are a human being. Prove you're human.

Latest news

Recently viewed